| Nazwa | Kucharz doskonały – Jarosław Dumanowski |
| Rodzaj wydarzenia | Inne |
| Data wydarzenia | 2013-03-20 |
| Godzina | 18.00 |
| Miejsce | Miejska i Powiatowa Biblioteka Publiczna im. Ryszarda Kincla |
| Państwo | Polska |
| Województwo | Śląskie |
| Powiat | Racibórz |
| Gmina | Racibórz |
| Miasto | Racibórz |
| Typ adresu | Ulica |
| Nazwa ulicy | Jana Kasprowicza |
| Numer domu | 12 |
| Kod pocztowy | 47-400 |
| Organizator | Miejska i Powiatowa Biblioteka Publiczna im. Ryszarda Kincla |
| Organizator - Województwo | Śląskie |
| Organizator - Powiat | Racibórz |
| Organizator - Gmina | Racibórz |
| Organizator - Miasto | Racibórz |
| Organizator - Typ adresu | Ulica |
| Organizator - Nazwa ulicy | Jana Kasprowicza |
| Organizator - Numer domu | 12 |
| Organizator - Kod pocztowy | 47-400 |
| Organizator - Telefon | 32 415 37 24 |
| Organizator - Fax | 32 415 37 24 |
| Organizator - Zajawka | Popularyzator wiedzy o dawnej kuchni, wydawca najstarszych polskich książek kucharskich, wykładowca na Uniwersytetach w Bordeaux oraz na paryskiej Sorbonie - prof. Jarosław Dumanowski będzie gościem Biblioteki. Spotkanie będzie poświęcone europejskiej kuchni staropolskiej i międzynarodowym sukcesom kuchni polskiej od XV do XIX w. |
| Organizator - Opis | Jarosław Dumanowski jest historykiem kultury materialnej, specjalizującym się w kulturowej historii kuchni i wyżywienia; twórcą i kierownikiem Centrum Badań nad Historią i Kulturą Wyżywienia, felietonistą pisma „Food Service”. Na co dzień współpracuje z restauratorami, szefami kuchni, nauczycielami gastronomii, producentami żywności i organizatorami turystyki. Przy okazji, dzięki poznanym w ten sposób kucharzom i restauratorom, stara się posmakować historii i zjeść coś dobrego. |
Klawisze Dostępności
Zamiast klawisza Alt możesz użyć H